logo

U wilt natuurlijk het beste voor huisdier?

Wij willen dat natuurlijk ook! Daarom zien wij uw (nieuwe) of hond of kat graag voor een uitgebreide check-up. Want ook voor uw huisdier geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Dit onderzoek bevat vaste onderdelen, zoals de meest noodzakelijke vaccinaties en algemene controles van belangrijke functies. Kortom, complete zorg: vanaf de eerste wankele stapjes tot en met de verdiende oude dag.

Algehele conditiecheck

Wordt uw huisdier snel(ler) moe, heeft hij last van kortademigheid, slaapt hij meer dan anders? Dit staat los van de leeftijd. Een hond van 8 die heel veel slaapt kan goed iets onder de leden hebben. Hoe zit het met zijn eetlust? Drinkt hij meer of juist minder? Deze en andere vragen komen allemaal aan de orde bij het controleren van de algehele conditie.

Huid, vacht, ogen en oren

Als uw huisdier last heeft van jeuk, van kale plekken of extra verhaart, kan dat wijzen op vlooien of andere parasieten. Hoe dan ook, wij controleren z’n vacht, voelen of er knobbels zijn en checken oren en ogen.

Gewichtscontrole

Een goede voeding en daarmee ook een goed gewicht is belangrijk om de algehele conditie van uw huisdier op peil te houden. Door overgewicht kunnen er sneller bepaalde ziektes ontstaan.

Gebitscontrole

Sterke en gezonde tanden en kiezen is voor huisdieren net zo belangrijk als voor mensen. Wanneer uw hond of kat een slecht gebit heeft, zal uw huisdier meer moeite hebben bij het eten, kauwen, kluiven en slikken. Ook is er een verhoogde kan op cariës en ontstekingen.

Vlooien, wormen, teken en andere parasieten

Jeuk en een slechte conditie zijn al lastig genoeg, maar parasitaire aandoeningen kunnen ook een bedreiging zijn voor u als mens. Tijdens de check-up kijken we zorgvuldig naar eventuele parasieten.

Maagdarmkanaal en urinewegen

Poept uw huisdier goed en regelmatig? Moet hij hard persen of ziet u juist het tegenovergestelde? Gaat het plassen goed bij uw huisdier? Dit gaat overigens vaak hand in hand met de voeding van uw hond. Het een heeft invloed op het ander. Tijdens de check-up controleren we al dit soort belangrijke zaken.

  • Interesse?

    Bel of mail ons voor een afspraak! Dan plannen we een check-up in voor uw (nieuw) huisdier.