logo

Jacky: vaccinatie en een check-up maken het verschil

Jacky is een kruising van 12 jaar die recent voor de jaarlijkse vaccinaties op de rol stond. Bij de baasjes van Jacky was er geen groot draagvlak voor de vaccinaties. Op TV hadden ze er vanalles over gezien en men dacht dat het vaccineren eigenlijk niet veel meerwaarde had. De dierenarts heeft uit de doeken gedaan dat dit weldegelijk zinvol is. Niet alleen tegen bijvoorbeeld de ziekte van Weil maar ook omdat dit een moment is waarop de dierenarts het dier goed kan bekijken. Een check-up zullen we maar zeggen.

Toen ze uiteindelijk toch besloten met Jacky voorbij te komen, bleek dat het dier al twee weken niet lekker was. Onderzoek wees uit dat de hond een fikse pancreatitis (alvleesklieronsteking) had. Gelukkig was men er op tijd bij. Met de hond gaat het inmiddels uitstekend.

Laat je dier jaarlijks door de dierenarts nakijken. Dat dit nut heeft behoeft inmiddels geen bewijs meer… net zoals vaccineren.

Familie Jacobs

Het is altijd mooi om te horen dat je als dierenkliniek soms grote invloed kunt hebben op een mensenleven en een dierenleven! Hieronder het verhaal van de familie Jacobs.

hondje“Hierbij willen wij jou nogmaals bedanken voor het gezond maken van ons vlinderhondje Cinthy. Wij hadden haar al opgegeven echter jij hebt voor haar leven gevochten en ons overtuigd dat je haar kon redden.

Toen wij naar jou toe kwamen was Cinthy meer dood dan levend en jij was vanaf het begin overtuigd dat het mogelijk was met jouw kennis en jouw zorg haar weer er bovenop te krijgen. Ook was het jou nooit te veel als wij ’s nachts of ’s avonds laat jou belde omdat wij het niet meer zagen zitten ook dan zei jij kom direct langs ik kijk naar haar! Uiteindelijk heeft jouw inzet ons hondje haar leven gered.

Wij konden niet meer slapen omdat ons hondje zo ziek was waarna jij Cinthy opgenomen hebt om haar aan het infuus te leggen. Wij maar denken wat gaat ons dat kosten? Viel achteraf allemaal erg mee. Toen ons vlinderhondje eindelijk weer opkrabbelde en weer tot leven kwam heb jij ons gebeld en zei kom haar a.u.b. halen want ze wil weer naar huis want nu houdt zij mij wakker! Wat wij ook erg waarderen is dat de nazorg bij jou vanzelfsprekend is en regelmatig ons belde om te vragen hoe het met Cinthy was. Nu na een tijdje is ons hondje echt weer de oude zoals vroeger!

Sonja, Yvonne en ik willen jou langs deze weg hartelijk danken voor alles wat je voor ons hebt gedaan en nog altijd doet wij vinden jou de beste dierenarts die maar voor kunt stellen!”

Met de hartelijke groeten Wiel en Yvonne Jacobs