logo

Voeding en verzorging

De basiselementen van het leven van uw huisdier bestaan uit de voeding en de verzorging van het dier. Het geven van gebalanceerde voeding en een goede verzorging kan in veel gevallen de gezondheid en levensverwachting van uw dier verbeteren. Tevens leidt een goede verzorging en bv. parasietenbestrijding tot minder klachten en zodoende tot minder dierenartsbezoek.

Voor elk dier is er een passende oplossing

Dierenkliniek Hagenbeck adviseert in de voeding en verzorging van uw dier. Voor elk dier is er een passende oplossing. Wij werken met merken als Trovet en Synovium. We leveren dieetvoeding voor zieke dieren en leveren ook de dagelijkse onderhoudsvoeding voor gezonde dieren. We adviseren bij overgewicht en adviseren over programma’s die uw dier weer op een gezond gewicht laten komen.

Gedrag

Gedragsproblemen zijn gedragsuitingen die door het baasje als onwenselijk worden ervaren. Er zijn vele soorten gedragsproblemen bij dieren. Bijvoorbeeld agressief gedrag tegen andere dieren of mensen, in huis plassen, nervositeit, vreemde dingen eten, angst etc. Deze problemen worden veelal veroorzaakt door stress of zijn gerelateerd aan het ras, socialisatie, opvoeding, het baasje of het dier zelf. Vaak is het probleem zo weer opgelost maar soms vereist het een grondige training of aanpassing van de leefomgeving.

Diervoeding
  • Advies nodig?

    Dierenkliniek Hagenbeck geeft advies over de voeding en verzorging van uw dier en maakt een heldere analyse als het gaat om gedragsproblemen.